ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ДНІПРОВСЬКОЇ РА... Вівторок, 19.03.2024, 08:44
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Інформаційні технології в навчальному процесі - Форум | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Test category » Test forum » Інформаційні технології в навчальному процесі (Інформаційні технології в навчальному процесі)
Інформаційні технології в навчальному процесі
IBДата: Субота, 05.05.2012, 09:32 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Ваша думка про впровадження інформаційних технологій в навчальний процес.

Додано (02.05.2012, 13:55)
---------------------------------------------
Сьогодні Інтернет, електронна пошта, мобільні телефони… стали невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. Ними інтенсивно користуються наші діти і тому вчителям, які розуміються на сучасних інформаційних технологіях, значно легше знайти спільну мову зі своїми учнями, зробити навчання цікавішим та ефективнішим, швидко перевірити знання учнів та підвищити їхній інтерес до навчання. Вчитель має можливість отримувати необхідну інформацію через Інтернет, активно спілкуватися з колегами, учнями та батьками. Завдяки цьому підвищується авторитет вчителя та школи в цілому.

Додано (05.05.2012, 09:32)
---------------------------------------------
Постійно знаходитися в творчому пошуку, самовдосконалюватися – це єдиний можливий шлях сучасного вчителя. К.Ушинський писав: «Учитель живе доти, доки вчиться, тільки-но він перестає вчитися, у ньому помирає вчитель».
Для вчителів, які хочуть навчатися, щоб зробити свої уроки більш цікавими, різноманітними та ефективними, я рекомендую відвідати заняття Олени Єльникової на сайті «Все просто: візьми і роби!»
http://elnik.kiev.ua/publ/zakhodi/vebinari/9_kvitnja_fleshmob03_prezentacija_jaka_navchae/3-1-0-9

 
nataliДата: Неділя, 06.05.2012, 07:32 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
На сучасному етапі головне завдання вчителя полягає у тому , щоб залучати учня до активної і самостійної творчої діяльності. Йдеться про особливу позицію педагога в системі взаємодії з учнями. Її суть полягає в тому , щоб організовувати , керувати, коригувати діяльність учня , який є суб’єктом , здатним до керування власною діяльністю. Багато чую від вчителів , інтернет –зло, що в інтернеті багато такого , що дітям не потрібно бачити , читати та інше. Я навожу для таких вчителів приклад: дитина йде до темного лісу ,ми боїмося її туди відпускати саму , що робити? Простий вихід: взяти дитину за руку та піти з нею. Так і з комп’ютером. Вчитель повинен направляти дитину , вчити що правильно ,а що небажано,показати як можна цікаво провести час в інтернеті , а головне , з користю для себе.
А тому , сучасний вчитель(незалежно від фаху та віку) повинен володіти комп’ютером краще ніж учень, хоча би для того ,щоб «організовувати , керувати, коригувати».

Додано (06.05.2012, 07:32)
---------------------------------------------
Я беру участь у ФлешМобі03 Презентація ,яка навчає на сторінці :http://elnik.kiev.ua/publ/zakhodi/vebinari/9_kvitnja_fleshmob03_prezentacija_jaka_navchae/3-1-0-9 . Вчитель залишається успішним , коли постійно вдосконалюється ,вчиться , йде "в ногу з часом."

 
СтепанДата: Неділя, 06.05.2012, 11:41 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Використання ІКТ в освіті не можна зводити лише до збирання та обробки різноманітних даних. Мають бути забезпечені більш глобальні задачі в освіті на різних рівнях.
В навчальномуц процесі засоби ІКТ повинні бути використані для компютерної підтримки змісту навчальних предметів Тому необхідно підготувати навчальні посібники з компютерною підтримкою. Підготувати вчителів для роботи з цими підручниками та забезпечити школи якісною компютерною технікою.
А взагалі ,сучасний вчитель повинен бути компютерно грамотним.

Додано (06.05.2012, 11:41)
---------------------------------------------
Я беру участь у ФлешМобі 03 "Презентація яка навчає" на сторінці http://elnik.kiev.ua/publ/fleshmobi/9_kvitnja_fleshmob03_prezentacija_jaka_navchae/13-1-0-9

 
lubap1Дата: Неділя, 06.05.2012, 23:48 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Коли людина навчається чомусь згідно відео, то намагається відтворювати це паралельними діями. Учні теж цього прагнуть! І такі відео уроки є набагато ефективнішими, ніж використання лише презентації. Але не замінюють роботу вчителя повністю. У кожної групи учнів залишаться свої запитання. Тому між відео фрагментами повинні бути інтервали.
 
Kristina123Дата: Понеділок, 07.05.2012, 14:31 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Інформаційні технології – в освітній процес дошкільного навчального закладу

Я приймаю участь у ФлешМобі 03 "Презентація, яка навчає" ( http://u.to/Zj-9AQ ), який проводить кандидат педагогічних наук п. Олена ЕЛЬНІКОВА. Я вважаю цю тему дуже актуальною та своєчасною, і впроваджувати її треба із першої, найголовнішої ланки освіти людини - дошкільної.
Інформаційні технології, заполонивши майже всі сфери суспільного життя, поступово входять і в дошкільну освіту. Комп’ютер пропонує широкий спектр можливостей для різнобічного розвитку дитини: логіко-математичного, мовленнєвого, пізнавального, художньо-естетичного, креативного. Крім того, допомагає оптимізувати методичну роботу з педагогами. Звичайно, якщо це не єдиний комп’ютер на весь дошкільний заклад (як, на жаль, часто буває).
Бажано, щоб кабінети завідувача та вихователя-методиста були оснащені комп’ютерами, для дітей – створені комп’ютерні класи, а поряд з ними - кімнати релаксації. За таких умов – інформаційні технології можуть бути надзвичайно корисними для підвищення ефективності освітнього процесу. На жаль, у практиці все трохи інакше, попри порівняну доступність комп’ютерної техніки, сьогодні не в усіх дошкільних закладах вона є у достатній кількості. Проте, незважаючи на це, педагоги впевнено беруться за опанування нових технологій задля розвитку дошкільнят.
Адже дошкільний вік дитини – найбільш сприятливий для розвитку її творчого потенціалу та пізнавальної активності, а якісна дошкільна освіта є фундаментом якісної безперервної освіти молодої людини впродовж всього життя.
Тому особливо важливо, щоб дитина з найперших своїх кроків розвивалася як особистість, прагнула та навчалася активно досліджувати навколишній світ у всій його складності та новизні. Це прагнення до активного пізнання варто розвивати з дошкільного віку. Головним фактором, що визначає розвиток мислення дитини, є не зміст знань, який обов’язково нарощується у процесі навчання, а методи їх засвоєння. Тому не так важливо те, чого ми їх навчаємо, як важливо те, як ми це робимо.
Не завжди можна передбачити, які саме знання будуть потрібними їм у майбутньому. Тому слід навчати так, щоб знання, набуті дітьми, не застаріли раніше, ніж вони закінчать дошкільний заклад, школу та інші навчальні заклади. Тому дуже актуальна наразі модернізація змісту дошкільної освіти (у плані використання інформаційних технологій), яка є важливим чинником розвитку системи національної освіти загалом. Дуже гарний результат дає використання презентацій за допомогою мультимедійного забезпечення на батьківських зборах (паралельно виховуємо та навчаємо батьків).
Дякую п. Олені за безцінні професійні матеріали та підходи до нашого навчання та, по великому рахунку, неоцінений вклад у підвищення якості освіти в нашій країні, адже саме якісна освіта формує долю майбутньої успішної людини.
 
Stef10Дата: Неділя, 13.05.2012, 15:35 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Цікава абсолютно нова форма навчання, яку запропонувала Олена Єльникова. Треба вчителям взяти на озброєння при заповненні часу на карантинах чи для дітей які хворіють або навчаються вдома.
Флешмоби на сайті www.elnik.kiev.ua власне для мене відкрили багато нового.
Абсолютно свіжий підхід до навчання взагалі. 3 тижні я була в напруженні і боялася невиконати домашнє завдання!
Я зі школи не була в такому захваті!
 
Kristina123Дата: Понеділок, 12.11.2012, 18:57 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Я приймаю участь в оновленому та розширеному ФлешМобі 03.1 "Презентація, яка навчає" (http://elnik.kiev.ua/publ/zakhodi/vebinari/3-1-0-65, http://elnik.kiev.ua/publ/zakhodi/vebinari/29_zhovtnja_fleshmob_3_1_prezentacija_jaka_navchae_drugij_potik/3-1-0-53) в рамках роботи ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ АКАДЕМІЇ під керівництвом Олени ЄЛЬНІКОВОЇ. Це чергова безкоштовна можливість навчитися розвивати своїх учнів відповідно до вимог сучасної освіти. Можливість для кожного педагога перестати боятися компютера, адже чим складніше стає компютерна техніка, тим легше на ній працювати, тим менше часу витрачається на створення якісного інформаційного продукта, який зараз так востребован (русск.) в навчально-виховному процесі. Вебінари та ФлешМоби, що оголошуються на сайті elnik.kiev.ua - це просто знахідка для педагога, який зацікавлений у своєму професійному рості та результатах своєї праці. Іду на це навчання вдруге із задоволенням, захватом і в очікуванні нових знань!
 
IBadminДата: Четвер, 07.03.2013, 19:26 | Повідомлення # 8
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Я буду брати участь в безкоштовному Флешмобі (курсах для педагогів) “Об’єктивна атестація” Олени Єльникової.  Ми навчимося використовувати педагогічнукваліметрію для атестації. Я отримую спеціальні програми та поведу атестацію піднаглядом авторів технології.
Приєднуйтеся. http://u.to/sy8CAw


Повідомлення відредагував IBadmin - Четвер, 07.03.2013, 19:27
 
Kristina123Дата: Середа, 20.03.2013, 03:56 | Повідомлення # 9
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Я беру участь і запрошуюдо участі у безкоштовному ФлешМобі 02.1 (дистанційномунавчанні для успішних педагогів) «Об’єктивна атестація» ОлениЄЛЬНИКОВОЇ. Ми навчимося використовувати педагогічну кваліметрію для атестації
педагогів. Я отримую спеціальні програми та проведу атестацію під наглядом
авторів технології. ПРИЄДНУЙТЕСЬ  запосиланням:          http://u.to/sy8CAw            Запосиланням  http://u.to/aTYCAw   є чудова можливість приєднатись також дочленів  ЕЛІТНОГО ЦИФРОВОГО клубу  ПЕДАГОГІВ.
 
Форум » Test category » Test forum » Інформаційні технології в навчальному процесі (Інформаційні технології в навчальному процесі)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Відділ Освіти © 2024
Конструктор сайтів - uCoz